FAQ (Veel Gestelde Vragen)

Moet ik kunnen programmeren om inhoud toe te voegen aan mijn webpagina’s?

Neen, zeker niet. Dankzij het gebruik van onze unieke “drag and drop” lay-out editor en WYSIWYG (What You See Is What You Get) tekstverwerkers (vergelijkbaar met MS Words), is het mogelijk zonder technische kennis uw teksten en foto’s aan te passen of nieuwe inhoud aan uw webpagina’s toe te voegen. Wij voorzien dan ook een basisopleiding bij de levering van iedere website.

Komt er nog een extra vaste of maandelijkse kost bij voor het gebruik van het inhoudbeheersysteem (CMS)?

Neen, u betaalt een éénmalige prijs voor de ontwikkeling van uw website en daarna jaarlijkse hosting- en registratiekosten (kosten voor de jaarlijkse verlenging van de registratie van uw domeinnaam) bij onze hosting partner. Voor het gebruik van het CMS systeem zelf zijn er geen wederkerende kosten maar u kan eventueel wel een onderhoudscontract nemen voor het regelmatig updaten van uw CMS versie. Dit is geen verplichting maar wordt wel aangeraden. De hostingkosten hangen af van de webruimte die uw website inneemt. Zo betaalt u bijvoorbeeld 59,90€ per jaar voor 1500MB webruimte. Een .be, .eu of .com domeinnaam kost 15€ per jaar. (prijzen excl. BTW)

Ik hoef geen inhoudbeheersysteem (CMS). Kunnen jullie voor mij een website creëren zonder CMS?

Natuurlijk. Voor eenvoudige, statische websites zonder modules waarvan de inhoud zelden aangepast wordt, is geen CMS nodig. Neem gerust contact met ons.

Kunnen jullie voor het onderhoud van mijn website zorgen?

Natuurlijk. Wij werken hiervoor met een “uurkredieten” systeem met kortingen tot -15% (afhankelijk van het aantal aangekochte uren). In tegenstelling met werkuren in het kader van een standaard onderhoudscontract, blijven niet opgebruikte uurkredieten steeds geldig.

Is uw inhoudbeheersysteem (CMS) een SaaS (online dienst) of hosted solution?

Neen. Een SaaS (Software as a Service) of hosted solution is een online dienst waarbij de klant de software niet hoeft aan te schaffen. De klant sluit bijvoorbeeld een contract per maand en per gebruiker af. Alle klanten delen meestal dezelfde softwareinstallatie en dezelfde database. Bij EDP WEb Design betaalt u éénmalige ontwikkelingskosten en daarna jaarlijkse hostingkosten. Iedere CMS Factory installatie is dan ook onafhankelijk en gebonden aan een eigen account en database.

Ik bezit al een domeinnaam. Kan ik deze gebruiken voor mijn nieuwe website?

Ja zeker. U kan uw domeinnaam naar onze agent transfereren zodat we deze voor u kunnen beheren of U kan aan uw huidige domeinnaam agent (registrar) vragen om de nameservers (DNS gegevens) van uw domeinnaam naar de server van EDP Web Design te richten. Wij helpen u graag hierbij.

Waar worden de websites van EDP Web Design gehost?

Al onze websites staan op A-kwaliteit servers die gehost worden in Nederlandse datacenters met uitstekende netwerkverbindingen.

Zorgen jullie voor backups?

Ja. Onze hosting partner neemt iedere nacht een dagelijkse backup en iedere week een wekelijkse backup van uw website. De laatste versie van deze backups wordt bijgehouden.
Verder is het ook mogelijk vanuit uw CMS backups van uw database te plannen die u per mail automatisch opgestuurd kunnen worden.

Kan ik een meertalige website ?

Natuurlijk. Met ons inhoudbeheersysteem (CMS) kunnen meertalige websites gebouwd worden. De CMS interface is tevens beshikbaar in het Nederlands, in het Engels of in het Frans.

Op welke ondersteuning/service kan ik rekenen?

Onze Helpdesk is gratis, telefonisch of per mail, alle werkdagen van 08.30 tot 19.00 uur bereikbaar. Voor dringende gevallen zoals server problemen, kan u ons eveneens buiten de werkuren en op weekends en feestdagen telefonisch bereiken.

Ik heb interesse voor een website van EDP Web Design. Kunnen jullie eens langskomen?

Voor grotere projecten en/of klanten uit onze regio kunnen we een persoonlijke afspraak zeker overwegen. EDP Web Design is echter geen klassieke webagentschap maar een associatie van freelancers. We werken niet met verkopers en kunnen ons niet veroorloven om veel tijd op de baan te verspillen. We besteden liever onze tijd aan het ontwikkelen van goede websites en aan het verzorgen van een goede service voor onze bestaande klanten. Uit ervaring kunnen we zeggen dat, in de meeste gevallen, alle details van de ontwikkeling even goed per telefoon en per mail geregeld kunnen worden. We geven dan ook de voorkeur aan deze werkmethode. Uiteraard bent u ook steeds welkom in onze thuishaven, Grimbergen.